Pomoćni trener BiH Admir Sakoč za SportSport.ba

"Francuzi nedostatak talenta nadoknađuju fizičkim predispozicijama"

E. Čaušević

Kadetska košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine danas igra svoj drugi meč grupne faze na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Naši košarkaši u prvoj utakmici ubjedljivo su savladali Dominikansku Republiku, a danas ih očekuje meč protiv selekcije Francuske. Pomoćni trener naše ekipe Admir Sakoč kazao je da je stručni štab naše selekcije imao priliku da gleda našeg današnjeg protivnika.

"Oni su fizički i atletski jedna od najdominantnijih reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu. Naravno, mi tražimo i uspjeli smo da nađemo neke određene slabosti i nadamo se da ćemo sutra uspjeti da adekvatno odgovorimo na one zahtjeve koje smo postavili pred naše igrače. Trebamo biti mirni, puno mirniji za razliku od prve utakmice protiv DR", rekao je Sakoč, te dodao:

"Moramo spriječiti njihovu tranziciju što je jako bitno, zatim moramo ispoštovati zahtjeve po pitanju kontuniuteta našeg ofanzivnog i defanzivnog skoka naše selekcije, to je isto tako bitno. Ja vjerujem ukoliko ispoštujemo određene zamisli da možemo poptuno ravnopravno da pariramo reprezentaciji Francuske koja zaista ima dva-tri vrhunska igrača u svom rosteru".

Pomoćnog trenera reprezentacije Bosne i Hercegovine pitali smo od kojeg igrača prijeti najveća opasnost u današnjoj utakmici.

"To je Jaylen Hoard koji igra na poziciji trojke. On je zaista pokazao ono što je trebao da pokaže u susretu sa Korejom. Ima još par igrača koji su zaista fizički dominantni i odskaču od svoje generacije. Sad da tu ima nekog talenta posebnog i nema, ali on upravno na račun tih svojih fizičkih karakteristika kompenziraju nedostatak talenta i zaista se radi o jednoj jako ozbiljnoj reprezentaciji", dodao je Sakoč.

Podsjećamo, utakmica drugog kola grupne faze Svjetskog prvenstva između Bosne i Hercegovine i Francuske igra se danas od 16:30 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi