Francuzi odabrali 12 igrača za Eurobasket
Foto: EPA

Dan prije prvenstva

Francuzi odabrali 12 igrača za Eurobasket

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vincent Collet odredio je 12 igrača za Eurobasket koji počinje sutra.

Colletu su odavno glavne zvijezde nacionalog tima otkazale dolazak. Tako u redovima Francuske nećemo gledati Tonyja Parker, Nicolasa Batuma ili Rudyja Goberta, ali aktuelni viceprvaci Evrope i dalje raspolažu odličnim sastavom.

Selektor Collet se odlučio za oviha 12 košarkaša:

Antoine Diot, Boris Diaw, Nando De Colo, Evan Fouriner, Thomas Huertel, Edwin Jackson, Louis Labeyrie, Joffrey Lauvergne, Vincent Piorier, Kevin Seraphin, Axel Toupane, Leo Westermann.

Francuzi prvenstvo otvaraju utakmicom grupe A protiv domaćina Finske, a s njima u grupi su još Poljska, Grčka, Island i Slovenija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi