Frljak: Za nas je ovo važna utakmica

KK Bosna u derbiju dočekuje Igokeu

Frljak: Za nas je ovo važna utakmica

Powered by:
Košarkaši sarajevske Bosne večeras će u Skenderiji od 18 sati odmjeriti snage sa Igokeom,u derbiju 25. kola Lige 13.
Na tabeli je, uglavnom, sve jasno. Igokea će završiti na prvoj poziciji, te je nepoznat tek jedan putnik za Ligu 6. Vodit će se bitka između petoplasiranog Leotara i šestoplasirane Mladosti u posljednja dva kola.

A kada je u pitanju večerašnji derbi starih rivala, o samoj utakmici za naš portal govorio je trener Studenata Hamdo Frljak.

"Rezultatski ova utakmica neće ništa promijeniti, ali može puno toga promijeniti  kod nas. Mislim da ćemo sve uraditi sve što možemo da napravimo dobar rezultat. Igokea ostaje prva, ali u ovakvim utakmicama je uvijek potrebno dati sve od sebe", kazao je Frljak za SportSport.ba, dodavši:

"Trenutna pozicija nas i može zadovoljiti. Malo ko nam je davao šanse za ulazak u Ligu 6 na početku sezone zbog problema u kojima se klub nalazi. Ipak, mislim da je to stvar za daljnu analizu. Igrali smo sezonu s igračima, koji donedavno nisu ni nosili dres Bosne".

KK Bosna ima velikih problema s igračkim kadrom pred večerašnju utakmicu.

"Mladi igrači su na okupljanju reprezentacije i ne puštaju ih. Nažalost, došlo nam je to u najgorem trenutku, kada igramo derbi sa Igokeom. Osim toga, povrijedio se Hot i nećemo moći na njega računati. Imamo devet igrača na raspolaganju. No, svejedno, kao što rekoh, vidjet ćemo koliko večeras možemo i dat ćemo sve od sebe protiv kvalitetne ekipe kakva je Igokea".

Bosna u posljednjem, 26. kolu gostuje u Čapljini, dok će Igokea ugositi Hercegovac.

Liga BiH za muškarce