Fulurija: Protiv Rusije najvjerovatnije u Tuzli

Predsjednik Košarkaškog saveza BiH

Fulurija: Protiv Rusije najvjerovatnije u Tuzli

Damir Mulaomerović danas je i zvanično predstavljen kao novi selektor košarkaške reprezentacije BiH.

Tom prilikom medijima se obratio i predsjednik Košarkaškog saveza Aleksandar Fulurija koji se nada da će Mulaomerović nakon eventualnog Eurobasketa naredne godine postati zvučno trenersko ime u Evropi.

"Danas smo se okupili da vam predstavimo novog selektora. Upavni odbor je nakon procedure koju smo obavili, na prijedlog stručnog savjeta i mi smo se odlučili za Mulaomerovića. Ja mu čestitam na izboru i nadam se da će napraviti sjajan rezultat, a to je odlazak na Euro, a dalje ćemo vidjeti. Očekujem da će biti zvučno trenersko ime nakon sljedećeg Eurobasketa. Bila je ovo veoma teška odluka. Mi smo uvijek išli za tim da će struka dati pijedlog za selektora, a oni su na kraju predložili tri imena, a mi smo tražili najbolje riješenje u ovom trenutku", rekoa je Fulurija i nastavio:

"Tri stvari su odlučile ko će biti novi selektor. Prva je atmosfera koju on može stvoriti prilikom održavanja ovih utakmica, a jedan od prijedloga je Tuzla i Mulaomerović i to je bio jedan do razloga. Drugi razlog su možda i neodmjerene izjave jednog kandidata koji je mogao biti selektor, a treći razlog su finansije. 140.000 imamo uštedu na godišnjem nivou nakon što smo dobili novog selektora i generalnog sekretara".

Fulurija je također dodao da će reprezentacija meč protiv Rusije najvjerovatnije igati u Tuzli, a protiv Švedske u Sarajevu. Također, neki prijateljski mečevi bi mogli biti odigrani u Zenici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi