Predsjednik KSBiH

Fulurija: U ponedjeljak bismo trebali dobiti novog selektora

U prostorijama KSBiH održana je konferencija za medije na kojoj se obratio također i predsjednik krovne kuće bh. košarke Aleksandar Fulurija. 

Aleksandar Fulurija je prisutnim novinarima poručio da će se boriti da svaka reprezentativna selekcija ima uslove da predstavlja našu zemlju, a jedna od temi je bila svakako i izbor novog selektora.

"Na samom početku poželjet ću Nurkiću toplu dobrodošlicu, došao je tamo gdje pripada. Što se tiče izbora selektora, vrlo blizu smo cilja i poslije sastanka koji će biti održan u ponedjeljak, dobit ćemo ime novog selektora. Ovdje pravimo jednu novu klimu i dobar tim, koji će zajedno funkcionisati i biti vam na raspolaganju", kazao je Fulurija i najavio da će se u paketu također izabrati i direktori muške i ženske selekcije. 

Osvrnuo se Fulurija potom i na stanje u kakvom je KSBiH zatekao. 

"Finansijskih problema svi imaju, ne odnosi se to samo na KSBiH. Pomak je napravljen, ali problemi finansijski saveza traju od rata do danas i prethodna garnitura se trudila da rješava dio tih obaveza. Ja se nadam da ćemo vrlo brzo kao tim dobro poslovati. Odlazak svih reprezentacija na takmičenja neće bit doveden u pitanje, a unutarnje probleme ćemo rješavat na najbolji način. Naš cilj je sada plasman na Evropsko prvenstvo, a poslije ćemo vidjeti. Sve je otvoreno. Trudit cemo se da ovim momcima pružimo sve uslove za pripreme i da novi selektor ima maksimalnu podršku", riječi su predsjednika KSBiH.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi