Furiozno drugo poluvrijeme za pobjedu Cedevite

Gordić jako dobar

Furiozno drugo poluvrijeme za pobjedu Cedevite

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su večeras u zagrebačkom Domu sportova u 7. kolu ABA lige ekipu Levskog iz Sofije rezultatom 86:68.

Gosti su međutim teško predali pobjedu Cedeviti u ovom susretu. Otvorili su dobro meč. Poveli su 7:2 na otvaranju, ali je potom domaći tim sjajnom odbranom preokrenuo rezultat u svoju korist, te su nakon prve četvrtine imali šest poena prednosti (20:14),

Međutim, druga dionica donosi bolju igru MZT-a. Imali su prednost velikim dijelom drugog perioda, ali je ponovo Cedevita bolje odigrala samu završnicu, te su domaći košarkaši na odmor otišli sa poenom prednosti 37:36.

Presudna je u ovom susretu bila treća dionica. Dominirala je Cedevita u ovom dijelu igre, kojeg su na kraju dobili 27:8, te se u posljednju četvrtinu ušlo sa velikih 20 poena prednosti, 64:44.

Uspjela je Cedevita da mirnom igrom privede meč kraju i da dođe do pobjede u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nemanja Gordić je u pojedničkom sastavu odigrao sasvim pristojnu utakmicu, te je ubacio devet poena uz šest skokova, dok je domaće do pobjede vodio Luka Babić sa 17 poena.

Kod gostiju je Ivano ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.