Playmaker KŽK Čelik za SportSport.ba

Gagić: Bit ćemo bolje u nastavku prvenstva

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika su na otvaranju nove sezone Regionalne lige u zeničkoj Areni pred oko 500 gledatelja savladale ekipu Trešnjevke iz Zagreba nakon velikog preokreta. 

Gošće su na poluvremenu vodile 20 razlika, ali u drugom dijelu utakmice furiozna igra domaće ekipa, što im se na kraju isplatilo, te su u veoma zanimljivoj završnici slavili rezultatom 60:59 i na taj način upisali prve bodove u novoj sezoni ovog takmičenja.

Zvjezdana Gagić ovog ljeta se vratila u Čelik, a protiv Trešnjevke nije bila na nivou kako se od nje očekuje, ipak je doprinjela prvom trijumfu domaće ekipe.

"Neočekivano teška utakmica za nas, katastrofalno smo ušli u utakmicu. Na poluvremenu smo gubili 19 razlike, međutim snagom, voljom i karakterom došli smo do preokreta i zabilježili smo izuzetno važnu utakmicu, radi samopouzdanja i svega ostalog pred nastavak prvenstva", kaže Gagić.

Nisu podcijenili gošće, ekipa se nije još kompletirala

"Nismo podcijenili Trešnjevku, jednostavno nismo još kompletirani, veliki broj povreda, puno rovitih igračica. Sve je to ostavilo traga na ekipi, još je Trešnjevka stvarno ozbiljna ekipa. Naredno kolo idemo ekipi Celja, koje je jedna od najboljih ekipa u ligi, za mene jedan od favorita ove sezone. Ove godine su podmladili ekipu, ali tu je 10-tak reprezentativki Slovenije, vođeni selektorom i jednim od najboljih trenera u Evropi, ali mi se nadamo pozitivnom rezultatu i idemo na pobjedu u svakoj utakmici", kazala je za SportSport.ba Zvjezdana Gagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.