Gajić: Osjećam se kao kod kuće, navikavam se na Bajića

Košarkaš Igokee za SportSport.ba

Gajić: Osjećam se kao kod kuće, navikavam se na Bajića

D. Rakanović

Košarkaši Igokee će u prvom kolu ABA lige igrati na gostovanju u Ljubljani protiv ekipe Olimpije, a bh. reprezentativac Nikola Gajić istakao je da Igosi idu na pobjedu u ovom meču. 

"Na startu prvenstva očekuje nas gostovanje Olimpiji, uvijek je teško igrati gostujuće utakmice. Dosta igrača iz Olimpije znam jer sam igrao protiv njih prošle godine. Imaju kvalitetan sastav, kada se na to doda da imaju novog sponzora sigurno im neće nedostajati motiva. Mi u Ljubljanu idemo na pobjedu, pa ćemo vidjeti", rekao je za SportSport.ba Gajić.

On je ovog ljeta došao u ekipu Igokee, a prošle sezone je igrao za Primorsku iz Slovenije. 

"Zadovoljan sa uslovima u novom klubu, ipak je ovo jedan od najstabilnijih klubova u regionu. S obzirom na to da sam rođen u ovoj državi, brzo sam se adaptirao ovdje i osjećam se kao kod kuće. Lijepo je kada covjek može da priča svojim jezikom i jede domaću hranu, onda se mnogo lakše adaptira na sve", rekao je Gajić. 

Igosima je primarni cilj i ove sezone opstanak među najboljim ekipama na Jadranu. 

"Kao i svake godine ambicije Igokee su opstanak u regionalnoj ligi, pa onda naravno ako se ukaže šansa da se napravi nešto više mi ćemo je svakako iskorisititi", naveo je Gajić. 

Trener Igosa Dragan Bajić poznat je kao vrlo temperamentan trenera, ali Gajić navodi da ima korektan odnos sa njim. 

"Da, trener Bajić je vrlo temperamentan, emotivno vodi utakmice, ali za sada imam stvarno korektan odnos i ja se polako navikavam na njega", rekao je Gajić. 

On kao velikog favorita za osvajanje titule u regionalnoj ligi ove sezone vidi beogradske crveno-bijele. 

"Svakako da je Crvena zvezda glavni favorit, koji se nekako uz Cedevitu i Budućnost izdvaja od ostalih ekipa, sa druge strane sve ostale ekipe su prilično ujednačene tako da mislim da će ova sezona biti jako zanimljiva", poručio je Gajić. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević uvrstio je Gajića na širi spisak od 24 igrača za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. 

"Drago mi je da sam na širem spisku. Grupa je mnogo teško, pogotovo ukoliko dođe do dogovora sa Euroligom da puste svoje igrače u reprezentacije. Sa druge strane ako budu svi zdravi u našem taboru mislim da niti jedan tim nije nepobjediv", zaključio je za Gajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi