Gasi li se ponos bh. košarke?

Sutra vanredna sjednica Skupštine KK Bosna

Gasi li se ponos bh. košarke?

Vanredna sjednica Skupštine KK Bosna održaće se sutra od 17 sati, a sudbina nekadašnjeg prvaka Evrope potpuno je neizvjesna.

KK Bosna trenutno ima samo četiri igrača u svom rosteru, a proces prijave igrača za takmičenje u Ligi 13 završava se u četvrtak. Ne prijave li Studenti ekipu u narednih 50-tak sati, sarajevski klub neće moći igrati u sezoni 14/15.

Podsjetimo, u KK Bosna odigrala su se velika previranja u aprilu ove godine nakon što je dio članova i trenera u klubu sazvao Skupštinu kluba na kojoj su smjenjeni dotadašnji Upravni odbor i direktor kluba. Tada je imenovan i novi UO koji je za svoj prvi i u početku jedini zadatak uzeo reviziju poslovanja kluba. Niko tada nije očekivao da će revizija trajati punih šest mjeseci, te da u tom perodu neće biti urađeno ništa na popunjavanju igračkog rostera.

Sutra, na vanrednoj sjednici Skupštine raspravljaće se o samo jednoj tački, upravo o revizorskom izvještaju koji je po svemu sudeći konačno obavljen.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zanimljivo je da nema plana da se govori o učinku UO i stručnog kadra koji pet dana prije početka sezone nije uspio sastaviti ni prvu petorku. Tačnije, iz prošle sezone u klubu su ostali samo Haris Delalić, Samir Albinović, Edin Rešidović i Bakir Forić, dok je Bosnu napustilo čak deset igrača Damjanović Darko i Srđan, Maksumić, Vuković, Demić, Mujić, Kentra, Smajlović, Čamdžić i Ćurevac.

Igrački kadar pred sami početak sezone očigledno nije previše bitan za vodeće ljude iz Hamze Hume 2, pa je pitanje očekuje li se uopšte nastup KK Bosne u sezoni 2014/15 i dali su previranja iz aprila ove godine bila samo priprema za ono o čemu javnost treba biti upoznata krajem oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti