Trener Slobode poslije susreta sa ekipom Kaknja

Gašić: Plasman u polufinale je nagrada svima nama u klubu

E. Dindić

U okviru 9.kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine za košarkaše  u Mejdanu domaća ekipa Slobode sa 79:61 savladala je ekipu Kaknja i teoretski osigurala plasman u polufinalne prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše.

Trener domaćih košarkaša Velimir Gašić bio je izuzetno zadovoljan poslije ostvarene pobjede i plasmana u polufinale prvenstva.

" U samoj pripremi za ovu utakmicu, bili smo jako oprezni vodili smo se tome da ekipa Kaknja sigurno nije tim koji će doći ovdje i sam sebe pobijediti. Rezultat koji su napravili u Ligi 6, apsulutno ne odgovara kvalitetu tog tima, a oni su raniji sezona bili i finalisti. Ekipa koja sigurno zaslužuje maksimalan respekt. Mi smo da smo jednim kvalitetnim odnosom, načinom u odbrani doveli ekip Kaknja da nema  kvalitetna riješenja u napadu. Nakon što smo u regularnom dijelu sezone zauzeli drugo mjesto, pred sebe smo postavili cilj da igramo polufinale prvenstva. To smo večeras izborili i sigurno da je to najveća nagrada, igračima, meni i ljudima koji vode klub.  Uspjeli smo da za ovih osam mjeseci dođemo u tu neku poziciju da formiramo jednu grupu veoma perspektivnih igrača i mislim da ćemo mi tek u narednom periodu pokazati svoje pravo lice", zaključio je Gašić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi