Gegić: Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat

Košarkaš Bayerna za SportSport.ba

Gegić: Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat

E. Čaušević

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sredinom decembra igra na Evropskom prvensvu u turskom Samsunu.

Selektor Josip Pandža jučer je objavio spisak od 18 košarkaša koji će 5. decembra početi pripreme u Svetom Martinu na Muri. Na spisku se našao i košarkaš Bayerna, Amar Gegić, koji je za SportSport.ba izjavio da vjeruje da naša ekipa može napraviti dobar rezultat na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

"Klub mi je dozvolio da idem na pripreme s reprezentacijom i da igram na EP-u. Imamo veoma dobru ekipu i razlika u odnosu na prošlu godinu je da sada mogu igrati i igrači koji su imali obaveze u kadetskoj selekciji. Vjerujem da uz maksimalno zalaganje na terenu možemo napraviti dobar rezultat", rekao je Gegić.

Nekadašnji košarkaš sarajevskih Sparsa dodao je da će se svi igrači sigurno maksimalno boriti u svakoj utakmici, te da je najbitnije da proradi hemija među igračima koji će se okupiti naredne sedmice.

"Sigurno je da ćemo mi dati sve od sebe i da ćemo se boriti maksimalno. Zapažen rezultat se može ostvariti, ali je bitno da imamo dobru hemiju u ekipi", dodao je mladi bh. košarkaš.

Gegić je ovog ljeta napustio Sparse i karijeru je nastavio u minhenskom Bayernu, a za SportSport.ba priznao je da se jako brzo uklopio u novi klub.

"U novom klubu mi je odlično. Dobro sam primljen, a već sam se navikao na grad kao i na klub. Zadovoljan sam kako se radi u klubu", zaključio je Gegić na kraju razgovora.

Podsjećamo, naša selekcija 11. decembra putuje u turski Samsun gdje će se pripremati nekoliko dana. Evropsko prvenstvo počinje 16. decembra i igrati će se sve do 22. decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi