Reprezentativac BiH optimističan

Gegić: Imamo velike šanse da se plasiramo u kvalifikacije

D. Rakanović

Reprezentativac BiH Amar Gegić je istakao da je vidljiv napredak u svim segmentima u odnosu na početak priprema. 

Košarkaška reprezentacija BiH se priprema u Sarajevu za utakmice pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. 

"Napredak je vidljiv, igrali smo dvije utakmice, pobijedili smo, puno segmenata iz tih utakmica možemo izvući da popravimo i da napredujemo do pretkvalifikacija i da ostvarimo nivo koji nas može odvesti do našeg cilja", rekao je Gegić.

On je zadovoljan saradnjom sa iskusnim stručnjakom Duškom Vujoševićem.

"Znamo svi koliko je igrača izašlo iz njegovih ruku da tako kažem, svi smo mladi, super je atmosfera, daje nam savjete i nama je da to primijenimo i mislim da da rezultat neće izostati što je najbitnije u ovom trenutku", rekao je Gegić.

On je dodao da reprezentacija ima velike šanse da se plasira u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.  

"Stručni štab radi na analizi protivnika, mislim da imamo velike šanse da se kvalifikujemo u kvalifikacije i da ostvarimo naš cilj", rekao je Gegić.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi