Košarkaš Sparsa za SportSport.ba

Glogovac: Student je solidna ekipa, ali mi smo favoriti

Košarkaši Sparsa ovog vikenda u Mostaru igraju svoj meč 17. kola u Ligi 12.

Protivnik Sparsa bit će ekipa Studenta, a večeras smo posjetili posljednji trening sarajevskog tima pred polazak na ovo gostovanje, gdje smo razgovarali sa bh. reprezentativcem Stefanom Glogovcem.

"Naša očekivanja su uvijek da idemo na pobjedu. Maksimalno smo se pripremili za protivnika i dobro smo trenirali. Mislim da smo favorit, ali ne oduzimam nadu u pobjedu ni košarkašima Studenta. Oni su solidna ekipa koja ima nekoliko dobrih pojedinaca. Mislim da ćemo biti bliži pobjedi ako ne dozvolimo da se razigraju dva njihova najbolja igrača Rizvić i Sejfić", rekao je Glogovac.

Ovo kolo donosi težak ispit i za ekipu Kaknja, koja sa Sparsima dijeli prvo mjesto na tabeli sa omjerom 13-3. Ukoliko Kakanj ne pobijedi, Sparsi bi se trijumfom u Mostaru osamili na prvoj poziciji.

"U toj utakmici dajem podjednake šanse i Kaknju i Leotaru. Kakanj je u boljoj formi, ali nikad nije lako pobijediti u Trebinju. Borit ćemo se za prvo mjesto koje je naš cilj, ali smatram da  pozicija na tabeli nije toliko bitna u regularnoj sezoni. Možda je i svejedno da li biti prvi ili peti, najvažniji je plasman u Ligu 6".

"U Mostar idemo po pobjedu. Atmosfera u ekipi je dobra i svi su raspoloženi i spremni za narednu utakmicu", dodao je košarkaš Sparsa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Utakmica Studenta i Sparsa igra se u subotu s početkom u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi