Goran Ikonić karijeru nastavlja u Švicarskoj
Foto: EPA

Monthey novi klub iskusnog košarkaša

Goran Ikonić karijeru nastavlja u Švicarskoj

M. Šljivak

Nekadašnji reprezentativac BiH, Goran Ikonić, novi je član švicarskog Montheya.

Iskusni 35-godišnji Zvorničanin dogovorio je saradnju sa dvostrukim šampionom Švicarske, a u ovaj klub dolazi iz rumunske Steaue.

Ikonić je u rumunskom timu igrao sjajno. Prosječno je ubacivao gotovo 15 poena po meču, a vodio je tim do polufinala rumunskog prvenstva.

Bivši reprezentativac naše zemlje iza sebe ima bogatu karijeru. Igrao je za veliki broj klubova među kojima su sarajevska Bosna, Krka i Pinar Karsiyaka.

Karijeru je Ikonić počeo u Drini iz Zvornika, a u dresu turskog Pinara je proglašen i za MVP finala EuroChallenge kupa 2011. godine.

Monthey je prošlu sezonu završio ne šestom mjestu u prvenstvu Švicarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije