Goran Jurčenko ponovo na klupi košarkašica iz Banovića

Pojačanje na klupi za košarkašice iz Banovića

Goran Jurčenko ponovo na klupi košarkašica iz Banovića

Piše: E. Dindić Powered by:
Goran Jurčenko uspješni košarkaški stručnjak iz Tuzle, ponovo je postao novi-stari trener ekipe ŽKK "RMU-Banovići", koju je uspješno vodio do prošle sezone. 

Naime košarkašku javnost iznenadila je ostavka ovog stručnjaka prošle sezone, međutim po svemu sudeći nesuglasice koje su bile su riješene  i Jurčenko će iduće sezone ponovo predvoditi košarkašice iz Banovića u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Novi-stari šef stručnog štaba ekipe iz Banovića za portal SportSport.ba govorio je zbog čega se vratio na klupu, zašto je otišao i očekivanja od iduće sezone. 

"Upravu ste ponovo sam na klupi ekipe iz Banovića. Što se tiče mog odlaska, o tome ne bi puno, ali samo ću reći da nesuglasice koje smo imali izgladil smoi. Sada u još boljoj atmosferi dočekujemo početak iduće sezone, a naravno ciljevi su najveći, odnosno želimo napraviti iskorak nego u protekloj sezoni. Pripreme su zakazane za 15.09. ,  sve košarkašice na koje se računa moraće dokazati da zaslužuju mjesto u timu, jer nikome neće mjesto biti sigurno. Radićemo naporno da se što bolje spremimo za početak nove sezone", zaključio je Jurčenko. 


Liga BiH za žene