Gordić i Milošević bili raspoloženi

Reprezentativci u laganom dizanju forme

Gordić i Milošević bili raspoloženi

Nakon statističkih podataka koji su ponekad znali biti izuzetno visoki, učinak naših košarkaških reprezentativaca tokom vikenda iza nas bio je nešto skromniji.  Ono što nas raduje, to su konstante u igri kod pojedinih igrača.

Nakon samo dva poena Đedovića tokom četvrtog i petog kola Lege-A, sada ovaj igrač u zadnja dva kola ide preko deset poena. Njegov suigrač u Romi Nemanja Gordić odigrao je svoju najbolju partiju ove sezone, dok je Milan Milošević po prvi put bio nešto zapaženiji u Budućnosti. Goran Ikonić i Adnan Hodžić odigrali su svoj standardni udio u partijama svojih timova.  

Mirza Teletović je nakon 11 utakmica Caje Laboral u Endesa ligi i Euroligi svoje mjesto najboljeg u timu nakon utakmica prepustio San Emeteriju. U pobjedi na gostovanju nad Estudiantesom (54:74) Mirza je postigao 5 poena i 8 skokova. Ipak, najbitnija je serija od 4 pobjede u nizu koje ima Laboral, a nakon neugodnog poraza od Bilbaa u Euroligi ovo je pobjeda sa duplom vrijednošću.

Goran Ikonić je sa Pinarom zabilježio tijesan poraz na svom parketu od Fenerbahcea (75:77). Ikonić je postigao 11 poena, a Pinar je trenutno na 11 poziciji.

Kenan Bajramović je postigao najmanje poena od kada je početkom sezone došao u TBL. U pobjedi Banvita nad Trabzonsporom (72:78) postigao je 4 poena. Banvit je po prvi put ove sezone u seriji od dvije pobjede za redom. Sve ovo je tim u kojem igra Bajramović postavilo na 9. mjesto tabele.

Henry Domercant je za 35 minuta ubacio 9 koševa (3/6 šut za dva, 1/5 šut za tri) te je imao 5 skokova i 5 asistencija nakon pobjede Unicsa nad Zalgirisom u 6. kolu VTB lige. Unicsu je ovo bila peta pobjeda u šest utakmica i sada su drugoplasirani u A-grupi VTB lige. 

Muhamed Pašalić je u porazu Kavale od Peristerija (78:67) u okviru 5. kola Heba lige postigao 7 poena.

Adnan Hodžić je postigao 7 poena u pobjedi Tubingena nad Phoenix Hagenom (104:111) izborenoj na gostujućem terenu i to tek nakon produžetaka.

Nihad Đedović je proteklog vikenda imao zaista interesantnu statistiku kada je postigao 12 poena uz koje je upisao 8 skokova ali i 5 asistencija. Sve ovo naš reprezentativac je postigao u  utakmici 7. kola Lega - A košarkaškog prvenstva Italije kada je Sassari  na svom parketu bio bolji od Rome sa 80:68.

Nemanja Gordić je u istoj utakmici dodao asist manje uz 10 poena. Bila je ovo najbolja partija Gordića za Romu u toku aktuelnog šampionata.

Edin Bavčić nije nastupio u pobjedi Vanolija nad Bancom Teramo (72:74).

Aleksej Nešović je sa Hemofarmom i pobjedom nad Širokim (74:70) brzo zaboravio na poraz od Cibone. Nešović je postigao samo 2 poena uz koje je imao i 3 asistencije.

Milan Milošević je nakon siromašnog perioda od pet utakmica ponovo upisan u listu strijelaca Budućnosti, a to se dogodilo u pobjedi nad Cibonom (85:69). Dugo smo čekali na bolji učinak našeg košarkaša i konačno smo ga dočekali. Milošević je odigrao najbolju utakmicu u kojoj je postigao 6 poena uz 7 skokova. 

Ratko Varda je sa Olimpijom doživio prvi poraz u ABA ligi. Poraženi su od Maccabija (67:66), a Varda je za 10:15 minuta imao 5 poena i 3 skoka.

Miralem Halilović je ostao bez poena za 5:30 minuta u pobjedi Zagreba nad Heliosom (72:57), imao je jedan skok.

Diego Kapelan je postigao 12 poena i 5 skokova u pobjedi Zrinjskog nad Hercegovcem (84:70) u okviru 8. kola Lige-13.

Dino Begagić nije bio nezapažen u porazu Čelika od Igokee (80:97). Ovaj mladi reprezentativac je postigao 15 poena i uz to upisao još po 2 skoka i isto toliko asistencija.

Dino Hodžić i Ranko Ivić nisu igrali ovoga vikenda (utakmica Borca i Bosne je odgođena za 22. XI).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.