Gordić igra košarku karijere, Budućnost dobila Zvezdu
Foto: ABA

Sjajni bh. košarkaš ubacio 17 poena

Gordić igra košarku karijere, Budućnost dobila Zvezdu

M. Šljivak

Bh. košarkaš Nemanja Gordić igra najbolju košarku u karijeri na početku nove sezone u ABA ligi. Budućnost je večeras u Beogradu savladala Crvenu zvezdu u velikom derbiju rezultatom 75:79, a Gordić je briljirao.

Većim dijelom ove utakmice igrala izjednačena košarka. Zvezda je ušla bolje u utakmicu, ali je nakon deset minuta igre Budućnost imala prednost od jednog poena, 16:17.

Za nijansu bolju igru vidjeli smo od aktuelnog prvaka u drugoj četvrtini. Igralo se na mali broj poena uz dosta čvrste odbrane, a na poluvrijeme Zvezda odlazi sa plus četiri, 34:30.

Gosti iz Podgorice odlično su otvorili treći period. Okrenuli su meč u svoju korist, po prvi put na utakmici otišli su na dvocifrenu prednostu u trećoj dionici (40:50), ali se Zvezda vratila u meč. Serijom od 10:2 u finišu ovog dijela igre došli su na samo minus dva, 50:52.

Velika borba viđena je u posljednjoj dionici. Kod Budućnosti je briljirao Gordić koji je pogađao u ključnim trenucima, a na u posljednji minut se ušlo vodstvom gostiju od 74:73.

Zatim je Gibson na 30 sekundi pogodio trojku za Budućnost za za 77:73, Feldeine je uzrvatio dvojkom, da bi gosti zatim promašili šut za potvrdu pobjede.

Zvezda je imala otvorenu trojku za vodstvo, ali su je promašili. Uslijedio je prekršaj nad Ivanovićem koji sa linije bacanja završava posao u ovom meču za konačnih 75:79.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nemanja Gordić je sa 17 poena predvodio Budućnost u ovom duelu, Gibson i Nikolić su dodali po 13, dok je kod Zvezde Taylor Rochestie ubacio 23 koša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi