Gordić ipak nije ozbiljnije povrijeđen

U Savezu nisu željeli rizikovati

Gordić ipak nije ozbiljnije povrijeđen

M. Šljivak

Playmaker košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Nemanja Gordić, ipak nije ozbiljnije povrijeđen kako su prvobitno saopštili iz Košarkaškog saveza naše zemlje.

Nemanja je srećom prošao sa samo lakšom povredom koljena, te će ubrzo biti spreman za utakmice, ali su ga u reprezentaciji ipak odlučili osloboditi reprezentativnih obaveza ovog ljeta, kako ne bi došlo do neželjenih komplikacija.

"Povreda na sreću nije teže prirode kako se u prvi mah činilo. Ipak, uprkos mojoj velikoj želji da zaigram, ljudi iz Saveza nisu htjeli ništa rizikovati, te ću na moju veliku žalost propustiti ove kvalifikacije," rekao je Gordić za SportSport.ba.

Njegove riječi je potvrdio i generalni sekretar KS BiH gospodin Harun Mahmutović.

"Istina je da Gordić nije teže povrijeđen. Itekako smo se bili uplašili da je riječ o ozbiljnoj povredi koljena, ali dodatni pregledi su pokazali da je to samo lakša povreda. Nemanja će biti za petnaestak dana spreman za igru, no nismo htjeli ništa rizikovati kako ne bi došlo do neželjenih komplikacija, te smo Gordića oslobodili reprezentativnih obaveza za ovo ljeto", rekao je Mahmutović.

Umjesto Gordića u reprezentaciju je pozvan playmaker Igokee Filip Adamović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.