Gordić junak, Stipanović solidan, Musa skroman
Foto: ABA

Budućnost bolja od Cedevite

Gordić junak, Stipanović solidan, Musa skroman

M. Šljivak

Košarkaši Budućnosti pobijedili su Cedevitu 66:60 u derbiju 8. kola ABA lige, a najzaslužniji za trijumf domaćeg tima bio je bh. reprezentativac Nemanja Gordić.

Veoma neefikasna utakmica viđena je u Morači, a na kraju je domaći tim upisao novu pobjedu za vrh tabele u ABA ligi.

Prvih deset minuta meča pripalo je Budućnosti. Iako su imali nešto sporije otvaranje, uspjeli su da odličnom igrom nakon deset minuta igre steknu sedam poena prednosti, 23:16.

Početkom druge dionice domaći košarkaši su imali i dvocifrenu prednost (26:16), ali je Cedevita uspjela da do poluvremena preokrene rezultat. Pojačali su odbrani, limitirali su domaći tim na samo 11 poena u ovom dijelu meča, te su na odmor gosti iz Zagreba otišli sa poenom prednosti, 34:45.

Nastavak meča donosi čvrstu i neizvjesnu utakmicu. Tokom treće dionice ekipe se smjenjuju u vodstvu, a nakon 30 minuta igre rezultat je bio neriješen, 47:47.

Uspjela je Budućnost da sredinom igre u posljednjoj dionici ode na plus devet (57:48), ali su potom stali. Zagrebački tim pravi seriju od 9:1 i na minut i po dolazi na samo minus jedan, 58:57.

Nichols je u tim trenucima preuzeo odgovornost u napadu Cedevite, ali je na 27 sekundi do kraja on morao van nakon prekršaja nad Nemanjom Gordićem koji pogađa dva plus jedan za prednost od 63:59.

Murphy potom pogađa samo jedno bacanje za Cedevitu, a na drugoj strani ponovo se na liniji našao Gordić. Pogodio je jedno, Cherry promašuje za tri, a pobjedu domaćeg tima zaključio je Sead Šehović za konačnih 66:60.

Gordić je meč završio sa 13 poena, te sa po pet asistencija i skokova i on je bio najbolji pojedinac domaćeg tima.

Sa druge strane Andrija Stipanović je za 24 minute ubacio osam poena, dok je Džanan Musa završio sa samo dva poena za 22 minute na parketu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Krušlin je kod Cedevite bio najefikasniji sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi