Gordić: Naučili smo na svojim greškama
Nemanja Gordić

Reprezentativni playmaker BiH za SportSport.ba

Gordić: Naučili smo na svojim greškama

Organizator igre podgoričke Budućnosti Nemanja Gordić, jedan je od najvažnijih igrača u sistemu igre Mensura Bajramovića, pogotovo nakon što selektor bh. tima u baražu za EP neće moći računati na neke košarkaše.

Svoj su nastup, svako iz svojih razloga, otkazali Mirza Teletović i Goran Ikonić, dok je u ovom trenutku upitan i Saša Vasiljević. Međutim, selektor bh. nacionalnog tima će na raspolaganju ipak imati sasvim respektabilnu ekipu, sačinjenju od nekoliko veoma kvalitetnih košarkaša. Jedan od njih je i organizator igre podgoričke Budućnosti Nemanja Gordić, koji iza sebe ima dobru sezonu u kojoj se nametnuo kao jedan od boljih playmakera u regionalnoj NLB ligi.

Gordić će se u srijedu, zajedno sa ostalim kolegama iz reprezentacije, pojaviti na pripremama, koje počinju u Zenici.

„Raduje me ponovno okupljanje reprezentacije. Mislim da možemo proći kroz baraž, ali isto tako smatram da je još prerano da se bavimo takvim analizama. Bitno je da odradimo pripreme kako treba, pa da možemo ući spremni u odlučujuće utakmice. Mislim da smo naučili nešto iz prethodnih kvalifikacija, pa se nadam da nam se neće desiti neki kiksevi, kao protiv Češke ili Portugala. Za protivnike imamo dvije jake ekipe, iako se to po imenima i ne može naslutiti i sigurno neće biti lako, ali se nećemo ni predati“, kazao je Gordić u razgovoru za SportSport.ba.

Za Budućnost je Gordić protekle sezone u NLB ligi nastupio u 26 utakmica, te je imao solidne prosjeke od 10,1 poena, 1,6 skokova i 1,4 asistencije, za svega 22,3 minute koliko je igrao u prosjeku.

„Pa, mislim da se još razvijam kao igrač i nikad sebi neću reći da sam dostigao maksimum. Uvijek može bolje. Proteklom sezonom sam zadovoljan, ali očekujem da u narednoj budem još bolji“.

Njegove igre nisu prošle nezapaženo, pa su tokom sezone iz redova španske Tau Ceramice u dva navrata slali ponude za Gordića, ali su u Podgorici obje ponude odbili. Za reprezentativnog playmakera se interesovao i Partizan, a u posljednje vrijeme i trener Crvene zvezde Svetislav Pešić naumio je reprezentativcima BiH u crveno-belom dresu, Elmedinu Kikanoviću i Milanu Miloševiću, priključiti još jednog.

„Znam da se za mene u posljednje vrijeme interesovala Crvena zvezda, ali u ovom trenutku ja sam igrač Budućnosti, sa kojom imam važeći ugovor, a ovdje mi je i izuzetno lijepo. Iako ima još do početka sezone i niko ne zna šta se sve može desiti, uvjeren sam da ću i naredne godine ostati u Podgorici“, zaključio je Gordić za najčitaniji sportski portal u Bosni i Hercegovini.

Inače, okupljanje reprezentativaca Bosne i Hercegovine zakazano je za srijedu u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.