Gordić nezaustavljiv u ABA ligi, Nurkić glavni u Cedeviti

Učinak bh. košarkaša u protekloj sedmici

Gordić nezaustavljiv u ABA ligi, Nurkić glavni u Cedeviti

M. Šljivak

Protekla sedmica je donijela ponovo fantastične učinke naših košarkaša. Posebno su raspoloženi bili Nemanja Gordić i Jusuf Nurkić, koji su nosili svoje ekipe do pobjeda u ABA ligi.

Fenomenalni Gordić uništio Olimpiju, Nurkić dominirao na Pecari

Iako je Olimpija u Ljubljani većim dijelom vodila protiv Igokee, bh. prvak je sjajnim preokretom stigao do pobjede rezultatom 66:62. Nezaustavljiv je po Olimpiju bio reprezentativac Bosne i Hercegovine Nemanja Gordić, koji je uništio slovenački tim u ovom susretu. Ubacio je 29 poena, te je imao po dvije ukradene lopte, skoka i asistencije, te je vodio prvaka naše zemlje do pobjede u već izgubljenoj utakmici.

Mladi centar Cedevite Jusuf Nurkić, nastavio je s fantastičnim igrama za zagrebački tim. U 19. kolu ABA lige gostovali su na Pecari ekipi Širokog, a zahvaljujući Nurkiću Cedevita je slavila pobjedu 73:68. Naš centar je proveo samo 17 minuta na parketu, ali je u tom periodu ubacio 14 poena uz sedam skokova...

U ABA ligi je igrao i Marko Šutalo, koji je ubacio šest poena u porazu Zadra od Krke 57:55...

Kikanović razbio Nymburk

Fantastičan je ove sedmice bio i Elmedin Kikanović. Enisey je u VTB ligi slavio na gostovanju kod Nymburka 81:79, a sjajnu partiju je pružio Kikanović. Ubacio je 16 poena, te je imao osam skokova.

Lošija sedmica Mirze Teletovića

Nakon fantastične partije protiv Dallasa, Mirza Teletović je imao nešto lošiju sedmicu u NBA ligi. Netsi su izgubili tri utakmice, a i Mirza je pružio skromne partije. Torontu je ubacio pet poena, a zatim je četiri dana kasnije protiv Oklahome imao tri poena i četiri asistencije. Ovu sedmicu je završio susretom protiv Indiana Pacersa, gdje je igrao sjajnu odbranu, a susret je završio s dva poena, dvije ukradene lopte i tri asistencije.

Muhamed Pašalić drži konstantnost igara

Dvije jako dobre utakmice u protekloj sedmici je prikazao Muhamed Pašalić. Reims je slavio  gostujuće pobjede protiv Denaina i Orchiesa, a posebno je dobro odigrao susret protiv Denaina. Ubacio je 12 poena, a dodao je šest asistencija i četiri skoka. Protiv Orchiesa je imao 11 poena i dva skoka.

Bavčić najbolji kod KAOD-a

Edin Bavčić je s KAOD-om doživio poraz od Panioniosa 77:71. Naš reprezentativac je bio najefikasniji sa 15 poena. Zack Wright je u porazu Brose Basketsa od Kolejilera ubacio 10 poena, te je imao i pet skokova, dok je Filip Adamović ubacio sedam poena u rumunskom prvenstvu

Andrija Stipanović je u novoj pobjedi Trabzona ubacio četiri poena, te je imao tri skoka i dvije asistencije, dok je Ante Mašić postigao tri poena za Ikaros, koji je bez većih problema poražen od Olympiakosa 87:64.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.