Gordić otpao za kvalifikacije

Iz KSBiH pozvali Filipa Adamovića

Gordić otpao za kvalifikacije

E. Škorić

Nemanja Gordić će zbog povrede propustiti kvalifikacije bh. košarkaške reprezentacije, a naknadno je pozvan Filip Adamović.

Naime, Gordić se pojavio na okupljanju prije dva dana, no dodatnim pregledima se ustanovilo da se radi o ozbiljnijoj povredi, te su iz Košarkaškog saveza BiH odlučili da kvalifikacije za Eurobasket 2013 u Sloveniji odrade bez Gordića.

 

"Gordićeva povreda je ozbiljnija nego što smo mislili i nismo mu htjeli otežavati, jer se ranije već dvaput odazivao i dolazio s povredom. Poziv umjesto njega dobio je Filip Adamović, koji će nam se priključiti", kazao je generalni sekretar KSBiH, Harun Mahmutović, za SportSport.ba.

 

Adamović ima 23 godine, visok je 182 centimetra i nastupa za Igokeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.