Gordić protiv Olimpije u konkurenciji za sastav

Nakon transfera našeg reprezentativca u Partizan

Gordić protiv Olimpije u konkurenciji za sastav

Nakon potpisa dvogodišnjeg ugovora za beogradski Partizan, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Nemanja Gordić će svoj prvi nastup u novom klubu najvjerovatnije ostvariti narednog ponedjeljka prilikom gostovanja u Ljubljani gdje će Partizan u okviru 9. kola ABA lige igrati protiv Olimpije.  

"Gordić je potpisao na dve godine. U srijedu (danas op.a) ćemo predati papire i trebalo bi da stigne pismo kojim se odobrava da igra, ali mislim da nije realno očekivati da bude u konkurenciji za četvrtak", rekao je za Betu sportski direktor Partizana Dragan Todorić.

 

Partizan će u četvrtak u svojoj dvorani ugostiti Besiktas, a taj susret će se odigrati u okviru 6. kola Eurolige.

 

Nemanja Gordić će u Partizanu zamijeniti Amerikanca Toreya Thomasa koji je otpušten jer nije ispunio sva očekivanja čelnika beogradskog kluba. Thomas je u ABA ligi imao učinak od 7.4 poena, 2.6 asistencija i 3.0 skokova za 19 minuta koliko je u prosjeku igrao. U Euroligi je bilježio 2.0 poena, 2.3 asista za 15 minuta po meču. Kap koja je prelila čašu bila je slaba predstava u vječitom derbiju u kojem ovaj igrač nije postigao niti jedan poen.

 

Naš reprezentativac je u svom bivšem klubu Azovmashu prosječno bilježio 10.3 poena, 4.4 skoka i 2.5 asistencija u 11 utakmica prvenstva Ukrajine. U VTB ligi 6.8 poena, tri skoka i dvije asistencije po meču. 

 

Ostaje nejasno zbog čega je raskinuta saradnja u ovom ukrajinskom klubu sa našim reprezentativnim playem. Protiv Odesse i Khimika postigao je po 14 poena i šest skokova. Protiv Politechnike 16 poena, Goverie 15, te je uz Mannyja i Raduljicu često bio najbolji igrač na parketu.

 

Uglavnom, sa Gordićem se ujedno proširuje i naša baza igrača koji igraju u ABA i Euroligi (pet, ukoliko računamo i Sulejmanovića koji još nije nastupio za Olimpiju i tri, koliko ćemo ih imati u okviru Eurolige).  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.