Gordić raskinuo saradnju sa Azovmashom

Gordić odlazi iz Ukrajine

Gordić raskinuo saradnju sa Azovmashom

M. Šljivak

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Nemanja Gordić više nije igrač ukrajinskog Azovmasha.

Iako je statistički jedan od najboljih igrača tima ove sezone, Azovmash je odlučio raskinuti saradnju sa našim košarkašem kojeg će zamijeniti Amerikanac Darius Johnson-Odom koji se nije uspio izboriti za ugovor sa Los Angelses Lakersima, gdje je boravio na probnom radu protreklih mjeseci.

Gordić je za Azovmash ove sezone odigrao u kupno 12 utakmica, devet u prvenstvu, te tri u VTB ligi. U prvenstvu Ukrajine prosječno je ubacivao 10,8 poena uz 4,4 asistencije, dok je u VTB ligi u tri utakmice prosječno ubacivao osam poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.