Gordić sjajan, Cedeviti hrvatski derbi u ABA ligi

ABA liga, osmo kolo

Gordić sjajan, Cedeviti hrvatski derbi u ABA ligi

E. Škorić

Košarkaši Cedevite slavili su u gradskom derbiju protiv Cibone sa 71:69 u susretu osmog kola ABA lige.

Cedevita je upisala šestu pobjedu i tako nastavila sa serijom dobrih igara. No, treba kazati da su Cibosi dobar dio utakmice bili i bolji protivnik, te im je nedostajalo malo sreće da upišu pobjedu večeras.

Cibona je vodila u Draženovom domu nakon prve dionice sa 24:19. Zanimljivo, istim je rezultatom, ali u korist Cedevite, završena druga dionica.

Nakon treće dionice Cedevita je vodila četiri razlike. U finišu je bilo neizvjesno, Blassingame je imao priliku da u zadnjem napadu donese domaćinu bar produžetke, no bio je neprecizan.

Ukić je predvodio goste sa 15 poena, dok je naš reprezentativac Nemanja Gordić ubacio 12, a Ramljak 11 poena. U timu Cibone Markota je ubacio 14, Siriščević 13, po 10 Blassingame i Rozić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U drugom meču večeri, posljednjem u osmom kolu, MZT je u Skoplju odmjerio snage sa Metalcem iz Valjeva. Gosti su slavili rezultatom 64:58 i to im je bila treća pobjeda u regionalnom prvenstvu. 

Predvodio ih je sjajni Malešević sa 23 poena, dok je u redovima mađarskog kluba Šehović ubacio 14, Stojanovski 13, a Cvetković 12 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.