Gordić vodio Budućnost do pobjede nad Cibonom
Foto: ABA

14 poena bh. košarkaša

Gordić vodio Budućnost do pobjede nad Cibonom

M. Šljivak

Košarkaši Budućnosti pobijedili su večeras u Podgorici zagrebačku Cibonu u susretu 3. kola ABA lige rezultatom 71:62.

Crnogorski prvak je bez većih problema stigao do pobjede u ovom meču, a ponovo je odličnu pariju pružio bh. košarkaš Nemanja Gordić.

Gosti iz Zagreba su vodili samu na otvaranju meča sa 0:2, a u ostatku meča je Budućnost dominirala.

Nakon deset minuta igre domaći su imali plus četiri (15:11), ali su ogroman posao uradili u drugoj dionici i prednost na poluvremenu je iznosila 14 razlike u korist Podgoričana, 41:27.

U nastavku su domaći košarkaši održavali prednost. Kontrolisali su utakmicu u potpunosti, ali su dopustili Ciboni da u finišu meča dođe do minus pet. Ipak, na kraju su uspješno završili posao i došli su do druge pobjede u sezoni.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nemanja Gordić sa 14 poena, Barović i Gibson su dodali po 13, dok je kod Cibone Cleveland Melvin ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi