Grčka deklasirala BiH

Naši košarkaši nadskakani

Grčka deklasirala BiH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je sa pripremama za predstojeće EP u Litvaniji, te je danas odigrali kontrolnu utakmicu sa Grčkom.

Međutim, nikakvog razloga za zadovoljstvo selektor bh. košarkaša Sabit Hadžić neće imati nakon ovog susreta. Naime, njegovi izabranici su praktično deklasirani od Grka sa visokih i ubjedljivih 62:87.

Bh. košarkaši nisu uspjeli riješiti niti jednu četvrtinu susreta u svoju korist, pa su Grci dominirali parketom svih 40 minuta. Već nakon prvih deset minuta igre imali smo deset poena zaostatka (11:21), a na poluvremenu već minus 16 (25:41).

Do kraja utakmice Grci su samo povećavali prednost, a bh. košarkaši nisu imali odgovor na sjajnu igru protivnika, pogotovo Antonisa Fotsisa, koji je ubacio 15 poena.

U redovima naše reprezentacije, najefikasniji je bio Elmedin Kikanović sa 12 poena, a ujedno je ovaj igrač bio i jedini dvocifren u našem timu. Po osam poena postigli su Kapelan i Domercant, dok su Gordić i Teletović dodali po poen manje.

Osim katastrofalnog poraza od direktnog konkurenta u grupi, Sabita Hadžića posebno može zabrinjavati podatak u omjeru skokova na ovom susretu. Grci su imali 37 skokova, a BiH samo 16, od toga ni jedan ofanzivni?! To tako izgleda na parketu kada ekipa nema ni jednog klasičnog centra. Podsjetimo, Ratko Varda nije bio potreban reprezentaciji, naveo je generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović u SMS poruci poslanoj novinarima.

Bosna i Hercegovina - Grčka

(11:21, 14:20, 19:28, 18:18)

BIH: Gordić 7, Nešović 2, Tuljković, Ikonić 4, Milošević, Bavčić 3, Kikanović 12, Teletović 7, Kapelan 8, Đedović 4, Bajramović 2, Hodžić 5, Domercant 8.
GRČKA: Vasileladis 4, Bourousis 9, Zisis 2, Xanthopoulos 5, Fotsis 15, Papanikolau 10, Mavroeidis 2, Koufos 13, Vougiukas, Kaimakoglu 11, Sloukas 12, Bramos 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.