Grčka prejaka za BiH

Poraz BiH od Grčke u Istanbulu

Grčka prejaka za BiH

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija BiH uvjerljivo je poražena od Grčke (78:60) na turniru u Istanbulu.

Nakon što smo u prvom kolu poraženi od domaćina Turske, danas je za našu selekciju prejaka bila Grčka, koja je slavila bez mnogo problema.

Prva dionica donosi za nijansu bolju igru Grčke. Imali su šest poena prednosti nakon ovog dijela igre (22:16), da bi s boljom igrom Grci nastavili i u drugoj četvrtini.

Ovaj dio igre Grci dobijaju 19:11, te na odmor odlaze sa 14 poena prednosti, 41:27.

Treća dionica je krenula očajno za našu selekciju. Grci su napravili seriju 17:0, naša selekcija nije ubacila poene više od šest minuta, pa su Grci stigli do velike prednosti. 

Ipak, u samoj završnici Šutalo veže nekoliko odličnih šuteva, priključio mu se i Kikanović, te se u posljednju dionicu ulazi sa minusom od 21 poena, 62:41.

Odlično naša selekcija otvara posljednju četvrtinu. Uspjeli su da spuste veliku prednost, ali do kraja meča nisu uspjeli da ozbiljnije ugroze vodstvo Grčke, koja je upisala pobjedu.

Do nje ih je vodio Giannis Antetokounmpo sa 13 poena, dok su najefikasniji u našem timu bili Marko Šutalo sa 19 poena, te Elmedin Kikanović sa 15.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.