Grospulje uvjerljivo u Skenderiji protiv Play Offa

Regionalna liga

Grospulje uvjerljivo u Skenderiji protiv Play Offa

E. Škorić

Košaršakice Play Offa poražene su u Skenderiji od slovenačke ekipe Grosuplja rezultatom 77:60 u prvom kolu nove sezone regionalne lige.

Povele su domaće igračice, no uglavnom se igralo koš za koš, ali su izabranice Gorana Loje bile te koje su održavale rezultatsku prednost u prvih 10 minuta.

Nakon osam minuta igre Play Off je vodio 18:14. Uslijedila je 5:0 serija Slovenki, pa je na semaforu ubrzo pisalo 18:19.  Prva četvrtina je završena rezultatom 25:21 u korist gostujuće ekipe. 

Košarkašice Grosuplja prave seriju na početku druge dionice, pa dolaze do plus devet (30:21) i tu su već nastale prve brige po domaću ekipu. 

Imale su gošće prednost sve do 45 sekundi prije kraja prvog poluvremena, kada je Nikolina Babić izjednačila na 39:39. Prvih 20 minuta igre okončano je rezultatom 41:39 u korist gostujućih igračica.

Sjajnu su gošće otvorile treći period igre, serijom 11:0 stigle su do 52:39 vodstva. Do prvog poena u trećem periodu igre je Play Off stigao tek nakon četiri minute igre, kada je Babić ubacila jedno od dva slobodna bacanja. 

Osim što nisu bile posebno efikasne u napadu, igračice Play Offa teško su uspijevale da zaustave razigrane Slovenke, među kojima su bile i Amerikanke koje nastupaju za ovaj klub.

U četvrtoj dionici gostujuće igračice su došle do dvocifrene prednosti, bile su superiorne i za domaće djevojke više nije bilo povratka, pa su upisale prvi poraz u regionalnom prvenstvu.

Najefikasnija u redovima Grospulja bila je Okoye, koja je ubacila 18 poena, dok je Gjerkes dodala 15, a6Klavzar 12 poena. Nikolina Džebo se izdvajala od ostalih u timu Play Offa sa 20 poena, dok je Nikolina Babić ubacila 14.

Potražite više informacija na temu ABA liga:


Regionalna liga:
Play  Off - Grospulje 60:77 (21:25, 18:16, 12:22, 9:14)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije