Gudić: Pobjeda za motivaciju i nastavak sezone

Košarkaš KK Iskra za SportSport.ba

Gudić: Pobjeda za motivaciju i nastavak sezone

S. Mlaćo

Pobjedom nad gostima iz Bihaća košarkaši Iskre nastavili su pobjedničku seriju u A-2 ligi grupa Sjever. Bugojanci su slavili sa 89:64, a pitanje pobjednika je bilo riješeno već na poluvremenu kada su domaći imali +23, bilo je 50:27.

Veoma dobru partiju u redovima domaćih pružio je Berin Gudić  koji je postigao 12 poena, te bio treći strijelac svog tima u ovom susretu.

"Moja igrala je bila solidna zahvaljujućI ostatku ekipe i svi su podjednako podnijeli teret. Nemam ja šta tu solidno igrati kada je lako igrati sa dobrim igračima. S obzirom da smo bili izjednačeni na tabeli nismo baš očekivali ovako visoku pobjedu, ali dobro nam je došla za motivaciju i nastavak sezone", ističe Gudić za SportSport.ba.

Bugojancima sada slijedi gostovanje ekipi Litve iz Banovića koja ima kao i oni 21 bod, ali i nešto bolju koš razliku. Svjesni su da je pred njima veoma bitna utakmica u kojoj će morati dati posljednji atom snage ukoliko žele pozitivan rezultat.

"Ako tu pobijedimo prvi smo sto posto do kraja sezone i idemo u play off.  Kao prvoplasirani bi  imali lakšeg protivnika i  to bi bilo super", dodao je Gudić.

Osim već spomenutog duela sa Litvom, Bugojancima do kraja sezone preostaje i domaći duel sa OKK Sloboda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi