Bosna savladala ekipu Sparsa

Gvozdić: Prvo kolo je uvijek teško s puno tenzije

E. Čaušević, foto: A. Berbić

Košarkaši Bosne Royal večeras su u Skenderiji slavili protiv Sparsa u okviru 1. kola Lige 10.

Bosna je večeras kao gost slavila u gradskom derbiju protiv Sparsa sa 79:75. Ipak, mora se reći da su gosti tokom cijelog meča imali preko deset poena razlike, ali je domaći tim na kraju uspio znatno da ublaži poraz.

"Prvo bih čestitao igračima obje ekipe, odigrali su kvalitetan meč. Prvo kolo je uvijek teško, puno tenzije. Mi smo imali dva različita poluvremena. U prvom smo držali kontrolu igre, u drugom smo imali problema sa Sparsima kada su ubacili nižu postavu. To smo očekivali i pripremali smo se za to, ali nismo dobro odgovorili. Sparsi su nam u skoku u napadu pravili poseban problem i o tome moramo dalje razmišljati", rekao je trener Bosne Royal, Dušan Gvozdić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi