Trener Bosne Royal nakon utakmice sa Sparsima

Gvozdić: Sparsi su bitno popravili igru

D. Rakanović

Trener Bosne Royal Jelly Dušan Gvozdić poručio je nakon utakmice protiv Sparsa da je utakmica bila teška za njegov tim, kao i da su Sparsi podigli nivo igre. 

Bosna Royal Jell savladala je Sparse večeras u Skenderiji rezultatom 101:84, u okviru četvrtog kola Lige za prvaka.

"Ovo je već četvrti put da se sastajemo ove sezone, oni su bitno popravili igru, doveli dva izvanredna igrača na bekovskoj poziciji, (Zlatka) Jovanovića i (Maksima) Kovačevića, koji su i danas bili po nas najveći problem. Mislim da mjesto na kojem se nalaze na tabeli ne odražava kako igraju. Ako ste gledali sve utakmice do sada oni su na poen praktično igrali. Jedan od faktora njihovih poraza bila je sreća.", rekao je Gvozdić.

Čestitao je svojim igračima na pobjedi, te je dodao da su igrači prilično iscrpljeni. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Znao sam da će liga biti ovakva a sada je najbitnije odmor a onda početi razmišljati o sljedećem protivniku. Ekipi Sparsa bih poželio mnogo sreće u nastavku", zaključio je Gvozdić.

Bosna Royal Jelly nakon četiri kola ima tri pobjede i jedan poraz, dok ekipa Sparsa ima sva četiri poraza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi