Trener Bosne nakon utakmice

Gvozdić: Svoje igrače gledam kao heroje

E. Čaušević

Košarkaši Bosne Royal Jelly savladali su večeras na domaćem parketu Zrinjski (92:86) u meču 10. kola Lige 6.

U sjajnoj utakmici Bosna je uspjela pred domaćoj publici ostvariti pobjedu s kojom s drugog mjesta ide u play-off. Nakon utakmice trener domaćih Dušan Gvozdić izjavio je da je ovo izvandredan rezultat njegove ekipe.

"Prije svega bih se osvrnuo na cijelu ligu. Ono što treba prvo da se spomene to je da čestitam svojim igračima na izvanrednom uspjehu. Nakon osvajanja prvog mjesta u Ligi 10, sada smo na drugom mjestu u Ligi za prvaka. Ako mene pitate kako gledam njih, gledam ih kao heroje i od srca im čestitam na tome. Ovo je veliki uspjeh za klub i volio bih da ovo bude neka injekcija za navijače da nas podrže u play-offu jer mislim da smo debelo to zaslužili zbog odnosa prema parketu, grbu Bosne i gradu Sarajevu", rekao je  Gvozdić, te dodao:

"Što se tiče utakmice takva je svaka utakmica ove sezone protiv Zrinjskog. To je jedan odlično vođen tim. Vrlo teška utakmica u kojoj su na kraju nijanse odlučile. Takva će biti svaka u play-offu. Još jednom ponavljam mi sa ovakvom podrškom publike možemo mnogo više dati".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi