Trener KK Bosna Royal Jelly

Gvozdić: Ulazak u finale je za nas veliki upjeh

S. Mlaćo

Košarkaši Bosne Royal Jelly prvi su finalista završnice Kupa naše zemlje.

 Studenti su u Maloj dvorani Skenderije savladali Mladost iz Mrkonjić Grada sa visokih 100:73.

Bosnina pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, što raduje i trenera Dušana Gvozdića.

"Mi smo odigrali toplu-hladnu utakmicu gdje smo momentima kad smo se odvojili promašili nekoliko kontranapada i prednost je trebala da se drastično poveća. Mojim igračima zamjeram to što smo ušli u preveliku nervozu, ali to je iz želje da se prikažemo našoj publici u što boljem svjetlu. Čestitam igračima na ulasku u finale, to je veliki uspjeh, te čestitam Upravi i mom stručnom štabu. Uslijed svih problema možemo da budemo jako zadovoljni", kazao je Gvozdić. 

Od 20 sati snage će odmjeriti Zrinjski i Igokea, a Bosnin trener je odgovorio na pitanje novinara kome daje ulogu favorita.

"Kup je speficično takmičenje. Kao što vidite u Evropi se desilo puno iznenađenja, pa bolje da sačekamo finalnu utakmicu", dodao je Dušan Gvozdić, trener KK Bosna Royal Jelly.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi