Trener KK Bosna Royal Jelly za SportSport.ba

Gvozdić: Već od sutra razmišljamo samo o Kaknju

S. Mlaćo

Nakon velike pobjede svog tima nad Igokeom (88:84) trener Bosne Royal Jelly Dušan Gvozdić nije želio stvarati euforiju.

Gvozdić je jasno istakao da je njegov tim napravio veliki rezultat, ali i da vremena za opuštanje nema, te se posebno zahvalio navijačima svog tima.

"Zadovoljan sam prije svega što su moji momci dali sve od sebe. Rekao sam na početku da će rezultat doći ako uložimo maksimum svoje energije, a danas smo imali publiku kao šestog igrača. Nama ova utakmica ništa ne znači, početak je lige i ima deset kola. Nas sada očekuje utakmicu sa Kaknjom i rekao sam momcima da je najbitnije da prespavamo, te da onog momenta kad se probudimo razmišljamo o slijedećem protivniku", kazao je Gvozdić nakon utakmice.

Nedavno su Bosna i Igokea odmjerili snage u finalu Kupa, a tim iz Aleksandrovca je slavio pobjedu bez većih problema. Danas su stvarili bile obrnute, pa smo Gvozdića pitali da li mislim da su njegovi izabranici iznenadili goste.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Mislim da mi koji dolazimo iz ove lige smo u prednosti jer nemamo toliki broj utakmica koliko ima Igokea. Oni su sigurno igrali kvalitetnije takmičenje koje zahtjeva puno troška i energije, te mislim da će oni vrlo brzo doći na nivo na kojem jesu. Ja im želim sreću u nastavku", dodao trener Studenata Dušan Gvozdić nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi