Hadžić: Ekipna igra je na nivou

Imat ćemo šta vidjeti na EP za igrače do 20 godina

Hadžić: Ekipna igra je na nivou

Ako je suditi prema rezultatu i igri u drugom poluvremenu tokom pripremne utakmice košarkaške reprezentacije BiH protiv Portugala i pobjedi koja je iznosila 19 razlike (93:84), onda ćemo imati šta vidjeti na EP za mlade do 20 godina (divizija B).

Kada svemu ovome dodamo i mišljenje selektora naše najbolje A-selekcije Sabita Hadžića koji je utakmicu i posmatrao onda smo ubjeđeni da su mladi na čelu sa trenerima Radomirom Kisićem i Sabahudinom Bašovićem na dobrom putu.

"Činjenica da su digli ritam i na ovako odličan način prelomili utakmicu na početku drugog poluvremena govori da se radi o talentovanoj generaciji koja je radila dosta dobro u proteklom periodu. Jer, presing u nastavku je bio dosta zadovoljavajući, fizički su bili mnogo jači od vršnjaka iz Portugala i meni je drago da momci igraju za ekipu i da je ona na nivou, te da zaista izgledaju kao tim", rekao je selektor naših najboljih košarkaša te dodao još i ovo.

"Svima treba da imponuje njihova borbenost i želja za pobjedom, ovako se i bori za državni dres. Ne bih nikoga posebno istakao jer već sam rekao da je ekipna igra njihova prepoznatljivost, ali evo, spomenimo Halilovića koji pokazuje da je šampion Hrvatske sa Zagrebom, interesantan mi je i Rikalo iz Leotara", kazao je Sabit Hadžić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.