Hadžić: Mašić ima pravo na izbor

Dvije nepoznanice za Sabita Hadžića

Hadžić: Mašić ima pravo na izbor

Do zvaničnog početka priprema košarkaške reprezentacije BiH za EP u Litvaniji ostalo je nešto više od mjesec dana.

Prije samog okupljanja naših reprezentativaca u sarajevskom zelenilu Ilidže sve navijače naše selekcije najviše interesuje stanje koljena prvaka Slovenije i novog igrača Pinar Karsiyake Gorana Ikonića, te razmišljanja u stručnom štabu naše selekcije kada je u pitanju moguće neodazivanje Ante Mašića iz redova Zagreba.

Nakon što smo razgovarali sa selektorom naše ekipe Sabitom Hadžićem, zaključak je da će se ove dvije nepoznanice riješiti na dva načina. Prva, od strane doktora našega tima i ona druga, koju će razriješiti sam A. Mašić.

Sabit Hadžić o prvoj nepoznanici, povredi Gorana Ikonića kaže:

"Kod Ikonića je riječ o istrošenoj hrskavici koljena. Tek po Goranovom dolasku u Sarajevo doktori će utvrditi koliko je ustvari hrskavica zaista i oštećena. Najviše bi voljeli da se ne mora sve završavati za operativnim stolom, ali o tome će naša liječnićka služba donijeti zadnju odluku. Moguće je da se Ikonić uputi u Poreč gdje bi se u Nemecovoj klinici utvrdio stepen istrošenosti hrskavice koljena kod našeg reprezentativca", kazao je selektor Hadžić te o neodlučnosti Mašića po pitanju nošenja reprezentativnog dresa dodaje:

"Ante Mašić je već od ranije bio u programima okupljanja naše selekcije. Nakon dobrih igara za Zagreb u opciji je, kao i svi igrači i ovaj put. On ima naše košarkaško državljanstvo i tu nije ništa upitno. Mi smo kontaktirali one igrače od kojih nam je trebala potpuna informacija. Kada su u pitanu ostali igrači podrazumjeva se da budu zadovoljni sa pozivom da obuku dres nacionalne selekcije BiH. Bilo kako bilo, Mašić ima pravo na svoj izbor", bio je kratak po ovom pitanju selektor naše najbolje vrste Sabit Hadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije