Hadžić: Moramo dobiti Ukrajinu

"Visi" i 3. mjesto

Hadžić: Moramo dobiti Ukrajinu

O. Lekić

Nakon trećeg kvalifikacijskog poraza košarkaške reprezentacije BiH od selekcije Makedonije u našem taboru se nadaju da bi zauzimanjem treće pozicije u grupi, putem baraža, Bosna i Hercegovina mogla izboriti mjesto na EP u Litvaniji.

Međunarodna košarkaška unija (FIBA) još nije obznanila koliko ekipa će igrati baraž iduće godine, ali sudeći po riječima selektora Sabita Hadžića Bosna i Hercegovina u idućim utakmicama nema mnogo prostora za kalkulacije.

''Nama odgovaraju samo pobjede ako mislimo zadržati i teorijske šanse za baraž i plasman u Litvaniju. FIBA još nije donijela odluku da li će šest ili deset ekipa igrati u baražu. Kako god, mi prvo moramo sutra pobijediti Ukrajinu'', kazao je Hadžić.

Smatra da je reprezentacija BiH protiv Ukrajine u Sarajevu odigrala najbolju utakmicu ovih kvalifikacija. ''Protiv njih smo igrali dobro u napadu i odbrani, ali tada smo bili kompletni. Da smo nastavili tako igrati i da su nas zaobišle povrede, sigurno bi danas stanje na tabeli bilo drugačije.''

Nemanja Gordić je protiv Mađarske slomio ruku i sigurno neće igrati ostatak kvalifikacija, ali Nihad Đedović se oporavio i bit će spreman za ostatak kvalifikacija.

''Treniram i bit ću spreman za utakmicu u Ukrajini. Moramo se i dalje boriti za plasman u grupi jer još nije sve gotovo'', naglasio je Đedović.

Utakmica protiv Ukrajine počinje sutra u 19 sati u Dnepropetrovsku. Reprezentacija BiH nakon toga neće imati mnogo vremena za odmor jer u ponedjeljak u Sarajevu gostuje Mađarska u 20.45 sati u velikoj dvorani Mirza Delibašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.