Hadžić optimista uoči Ukrajine

Bh. košarkaši startaju sa kvalifikacijama za EP

Hadžić optimista uoči Ukrajine

E. Škorić, foto: A. Balić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak igra prvi meč kvalifikacija za odlazak na EP sa selekcijom Ukrajine u Skenderiji.

Povodom ove utakmice danas je održana konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili reprezentativci BiH Ermin Jazvin, Nihad Đedović, te selektor Sabit Hadžić.

"Hvala svima što ste došli u ovolikom broju, jer nam je potrebna vaša podrška. Uradili smo mnogo posla i spremni dočekujemo Ukrajinu. Priključio nam se i Ratko Varda, iako još nije u optimalnoj formi, trenirao je sa ekipom i mnogo će doprinijeti našoj igri. Veliki sam optimista. Posljednja utakmica sa Crnom Gorom daje mi pravo da budem optimističan", rekao je Sabit Hadžić.

Mladi dragulj bh. košarke Nihad Đedović istakao je pozitivnu atmosferu unutar ekipe.

"Atmosfera u ekipi je sjajna. U reprezentaciji sam već četvrtu godinu i nikad nisam osjetio bolju atmosferu i organizaciju. Utakmica sa Ukrajinom nam je jedna od najvažnijih. Grupa nam je veoma teška, ali svaka reprezentacija ima određene kvalitete i slabosti, no sada smo fokusirani samo na Ukrajinu i mislim da ova reprezentacija ima potencijala da se plasira na EP u Litvaniji", rekao je Đedović.

"Veliki dobitak za nas je dolazak Ratka Varde, koji će nam biti od ogromne pomoći pod koševima. Ukrajina nije selekcija za potcijeniti, ali mislim da imamo dovoljno kvaliteta da zabilježimo pobjedu pred svojim navijačima", rekao je Jazvin.

Ulaznice za utakmicu iznose 10 KM za parket i sedam za tribine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.