Hadžić podnio ostavku u Kepezu
Sabit Hadžić

Naš trener ostao bez posla u Turskoj

Hadžić podnio ostavku u Kepezu

Sabit Hadžić, bivši selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine više nije trener turskog Kepeza.

On je podnio ostavku u klubu iz Antalije, jer u ovoj sezoni turskog šampionata nisu ostvarili niti jednu pobjedu. U devet kola izgubili su isto toliko utakmica, pa se Hadžić odlučio na povlačenje sa klupe Kepeza.

U ovaj klub naš stručnjak došao je početkom 2007. godine. Do ove sezone bio je veoma uspješan. Uveo je Kepez u Prvu ligu Turske, a potom u prošloj sezoni i ostavio ih u turskoj eliti.
Međutim, u novom prvenstvu zabilježili su najlošiji start u istoriji košarkaškog društva najboljih u ovoj evropsko-azijskoj zemlji.

Zanimljivo, pred početak ove sezone Hadžić je u Kepez doveo Edina Bavčića, prošlosezosnkog kapitena KK Bosna ASA BHT, ali no to mu nije pomoglo da izbjegne “surovu trenersku sudbinu”!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.