Hadžić pozvao Jazvina

Nakon odlazaka Varde i Hodžića

Hadžić pozvao Jazvina

Sabit Hadžić, selektor Bosne i Hercegovine, odlučio ja da na pripreme nakon odlaska Ratka Varde i Adnana Hodžića pozove Ermina Jazvina.

Na lidži je upriličena konferencija za štampu na kojoj su uz selektora bili i Mirza Teletović i Nihad Đedović. Igrači su inače poslije turnira u Riminiju dobili dva slobodna dana, a Hadžić se osvrnuo na dosadašnje igre.

"Nije bilo realno da dobijemo sve utakmice u Italiji iako su neki možda i to očekivali. Dobili smo Italiju i Makedoniju, a o tome se malo pisalo. Trebamo podržati ove reprezentaciju", rekao je Hadžić koji će svoje igrače u sklopu priprema za EP u Litvaniji voditi i u Njemačku, Belgiju i Francusku.

Selektor je obrazložio i svoje mišljenje o Dijegu Kapelanu i Adnanu Hodžiću.

"Igrali su protiv Grčke, ali se nisu iskazali. Realno i bez ljutnje oni su ispod konkurenata na tim  pozicijama, a ističem da je i Hodžić bez razloga napustio pripreme", zaključio je Hadžić koji je odlučio da pozove iskusnog Ermina Jazvina.

Ovaj 31-godišnji Mostarac je prošlu sezonu proveo u poljskom Slupsku gdje je imao prosjek od 8.8 poena i 5.2 skoka po meču. Tokom karijere je nastupao i za Bosnu, Ludwigsburg, Maroussi,Vladivostok, Granadu i Iraklis.

Hadžić će konačan spisak od 12 igrača objaviti za koji dan, a timu se uskoro priključuje  i povrijeđeni Saša Vasijlević. Teletović je istakao da je hemija u timu potrebna za uspijeh dok je Đedović rekao da je po njemu Hrvatska ipak favorit u našoj grupi, ali i da je uvjeren da će naš tim u drugo kolo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.