Hadžić: Zadovoljan sam

Bh. košarkaši savladali Mađarsku

Hadžić: Zadovoljan sam

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, pobjedom nad Mađarskom (73:64), prekinula je negativan niz od četiri uzastopna poraza.

"Ovu utakmicu smo dobro igrali, doduše ne tako kvalitetno kao protiv Ukrajine kod kuće. Naš problem je ulazak u utakmicu, u sve tri utakmice smo gubili na poluvremenu po 15 poena razlike, kasnije smo pokušavali da se vraćamo i nismo uspjeli niti u jednoj utakmici. Mislim da taj problem nismo uspjeli riješiti", kazao je bh. selektor Sabit Hadžić na press konferenciji za novinare, dodavši:

"Večeras sam zadovoljan angažmon, igrali smo jako dobro i agresivno u odbrani, a zaustavili smo i sve mađarske šutere. Sve u svemu, jako sam zadovoljan".

"Čestitao bih Mađarskoj na fer i korektnoj igri. Imaju mlad i kvalitetan tim i ako pratite rezultate Mađarske, onda ste i vidjeli da su zaista dobra reprezentacija i da puno napreduju u posljednje vrijeme", dodaje naš selektor.

"Čestitam selekciji Bosne i Hercegovine na potpuno zasluženoj pobjedi. Večeras su bili bolji protivnik u svim segmentima igre. Mi imamo mladu ekipu i naše vrijeme sigurno tek nadolazi", dodao je mađarski selektor Branislav Džunić.

Naša selekcija sada gostuje Velikoj Britaniji, a Hadžić neće moći računati na Božu Đurasovića, dok je zbog problem sa petom upitan i nastup Edina Bavčića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.