Selektor bh. kadeta

Halimić: Ovaj tunir je kao malo Svjetsko prvenstvo

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine morala je svoj odlazak na turnir u Tursku malo pomjeriti zbog vremenski neprilika zbog koji je otkazan planirani let za Istanbul.

Nakon treninga u sali hotela Hollywood, koji nije bio planira, razgovarali smo sa selektorom bh. kadeta i nekadašnjim reprezentativcem naše zemlje Emirom Halimićem.

"Moram naglasiti da je ovo prvo okupljanje kadetske reprezentacije za ovu godinu. Sad za sad mogu biti zadovoljan sa onim što sam vidio, međutim ima tu još jako puno posla. Ovaj turnir na koji idemo u Tursku je kao malo Svjetsko prvenstvo i mislim da će nam otvoriti oči kako bi znali u kojem smjeru treba da idemo i šta da radimo. Tako smo radili i prošle godine i mislim da je ovo jedno ogromno iskustvo za ove mladiće, da igraju protiv svojih vršnjaka iz najboljih zemalja u Evropi", kazao je na početku razgovora za SportSport.ba selektor kadetske reprezentacije BiH, Emir Halimić.

Najbolji bh. kadeti svoj prvi susret na turniru čiji je domaćin Konya trebali su igrati protiv Njemačke, ali zbog odgode leta KSBiH je poslao molbu organizatoru da ovaj susret pomjeri u večernji termin. Halimić ne misli da će to poremetiti njegove izabranike.

"Mislim da nas to neće poremetiti. Nakon što je jutros odgođen let večeras ćemo se pokušati prebaciti do Istanbula, kako bi već sutra ujutru krenuli ka Konyi i odigrali utakmicu. Mislim da su momci motivisani i da im veći motiv od ovoga ne treba. Mladi su oni, ja se nadam da će biti skoncentrisani, te da će pružiti ono što najbolje mogu u ovome trenutku", kazao je Halimić.

Nekadašnji bh. košarkaš smatra kako je jako bitna činjenica da sve naše omladinske selekcije igraju A Diviziju, te kako je to pravi temelj za seniorsku reprezentaciju naše zemlje.

Halimić zajedno sa svojim izabranicima nije sebi zacrtao konkretan cilj, ako je ići na pobjedu u svakoj utakmicu uopšte nekonkretno...

"Nama kao sportistima je glavni cilj pobjeda. Međutim, ona nije na prvom mjestu i ono što mene sada najviše zanima jeste da provjerim ove nove dječake, jer ja imam četiri klinca koja su već prošle godine igrala na Evropskom prvenstvu, a sada želim da vidim ostale, kako će se uklopiti i kako će se nositi protiv svojih vršnjaka iz drugih zemalja. Naravno, ako budemo u mogućnosti da pobijedimo mi ćemo svakako pobijediti. Ipak, ja koristim ovaj turnir da svima dam priliku, da vidim gdje su, šta su i da nama otvore oči da uvidimo na čemu to još moramo raditi u narednom periodu", istakao je Halimić za kraj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.