Halimić: Zadovoljni smo viđenim u Sloveniji

Prve test utakmice su iza košarkaša BiH (U-16)

Halimić: Zadovoljni smo viđenim u Sloveniji

Dvije test utakmice koje je košarkaška selekcija BiH U-16 odigrala u Sloveniji protiv domaćih vršnjaka koji se takmiče u diviziji A ocijenjene su od strane našeg stručnog štaba kao pun pogodak.

Gordan Firić i Emir Halimić su nakon poraza i pobjede u kojima su svi igrači dobili šansu zadovoljni viđenim. Firićev asistent, Emir Halimić je za SportSport.ba ocijenio dvodnevni rad naših budućih košarkaških perjanica.

 

"Prvu utakmicu protiv Slovenaca smo izgubili 7 razlike, ali smo dan poslije slavili sa 8 poena prednosti. Interesantno je to da smo u drugoj utakmici igrali bez Gačića, Predića i Kelečevića, a ako u obzir uzmemo da su nam to veoma bitni igrači koje nismo htjeli forsirati zbog laganijih povreda, onda je zadovoljstvo sa igrom ostatka ekipe zaista veliko", govori Halimić te dodaje da je možda rezultat i u jednoj, ali i u drugoj utakmici mogao čak biti i bolji.

 

"U prvoj utakmici smo promašili 22 slobodna bacanja, pa čak i u drugom meču, koji smo dobili, nismo pogodili 17 slobodnih. Opet, najbitniji je taj napredak koji je bio očit već nakon prvog dana i poraza. U Sloveniji je bilo odlično, vidjeli smo sve što smo željeli da vidimo."

 

Kadeti su nakon povratka iz Slovenije trenutno sa 16 igrača na pripremama. Moguće je da do nedjelje i odlaska u Tivat (ugovoreni test sa Crnom Gorom) Firić i Halimić povedu 14 igrača, ali to još nije sigurno. Nakon Crne Gore tim je u Sarajevu na jedan dan nakon kojeg slijedi odlazak u Srbiju. Tamo će naša mlada selekcija imati još dvije provjere sa Srbijom kao i nekoliko treninga. Upravo će iz zemlje naših susjeda i otputovati na EP divizije B koje će se ove godine održati u Bukureštu.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.