Hamzić: Uz maksimalan angažman pobijediti Budućnost

KŽK Čelik dočekuje ekipu iz Podgorice

Hamzić: Uz maksimalan angažman pobijediti Budućnost

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika sutra od 19 sati u zeničkoj Areni igraju veoma važnu utakmicu u okviru sedmog kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige. Protivnik je ekipa Budućnosti iz Podgorice, koja je u prvoj utakmici u okviru drugog kola na domaćem terenu rezultatom 75:44 ubjedljivo pobijedila ekipu Čelika.

Zeničanke se trenutno nalaze na trećoj poziciji i potrebna im je pobjeda s kojom bi bili bliže poziciji dva koja vodi u doigravanje, s druge strane gošće su se u posljednje vrijeme kvalitetno pojačale i utakmica protiv Čelika im je zadnja prilika da uhvate korak za ekipama koje pretenduju na drugo mjesto.

Trener košarkašica Čelika Almir Hamzić poziva na oprez pred sutrašnju utakmicu, ali se nada dobroj igri i nastavku sjajnih rezultata njegove ekipe.

"Budućnost nas je ubjedljivo pobijedila u prvoj utakmici igranoj na njihovom terenu, ali sutra će biti jedna sasvim druga utakmica. Mi smo ušli u optimalnu formu u nizu smo od šest pobjeda, uigrali smo se i protiv Crvene Zvezde i Celja pokazali sav svoj kvalitet. Gošće su se pojačale sa 3-4 košarkašice i trenutni njihov položaj na tabeli nije pravi omjer snaga jer su veoma kvalitetna ekipa", poziva na oprez Hamzić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Pobjeda u sutrašnjoj utakmici bila bi korak bliže osvajanju drugog mjesta.

"Naša grupa je veoma izjednačena, osim Celja koje je usamljeno na vrhu tabele, sve ostale ekipe imaju šanse da se dokopaju druge pozicije. Mi igramo pred domaćom publikom, pred našim navijačima koji su nas nosili u pobjedama protiv Celja i Crvene Zvezde i nadam se da će tako biti i sutra. Igračice moraju dati maksimalan angažman i ne sumnjam da ćemo ubilježiti i četvrtu pobjedu u takmičenju", kazao je Hamzić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.