Harun Huseinspahić na probi u Euroligašu

Mladi košarkaš zeničkog Kengura

Harun Huseinspahić na probi u Euroligašu

D. Kurbegović

Nedavno smo pisali da je mladi Amar Mehić iz Žepča pozvan na Jordan Brand Classic, mjesto gdje se okupljaju najbolji mladi igrači Evrope. Još jedan igrač iz naše zemlje otišao je u Evropu, gdje će boraviti na probi u Euroligašu.

Riječ je o 15-godišnjem Harunu Huseinspahiću članu KK "Kengur" iz Zenice, koji je dobio poziv od ekipe Baskonije, da boravi na probnom radu u periodu od 12-16.marta 2017.godine. Baskonia ove sezone igra Euroligu i jedna je od najboljih ekipa u Španiji, čija je liga ponajbolja u Evropi.

Ovo je svakako veliko priznanje za klub, ali i mladog igrača, kojem svi prognoziraju veliku karijeru. Zeničanin nastupa za kadete i juniore Kengura, te je najbolji igrač i strijelac obje selekcije.  Pored probnog boravka u ekipi Baskonia, Harun će ići i u obilazak jedne od najljepših prijestolnica Evrope grad Barcelonu i tamo prisustvovati i gledati Jordan Brand Classic kamp na kojem će se okupiti najbolji mladi igrači Evrope.

Vidjet ćemo hoće li mladi košarkaš ostati u Španiji ili će se vratiti u Zenicu, ali ono što je sigurno da će boravak u Španiji biti veliko i nezaboravno iskustvo za mladog igrača. Zenica je uvijek bila rasadnik dobrih košarkaša, a posljednjih 20-tak godina dosta ih je otkrio sadašnji trener i predsjednik "Kengura" Enver Jahić, koji iako u poznim godinama još uvijek s velikom energijom stvara nove košarkaške talente.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi