Hasandić prvi strijelac, Dujković skakač, Đurđević asistent

Najbolji pojedinci prvog dijela Lige 12

Hasandić prvi strijelac, Dujković skakač, Đurđević asistent

D. Kurbegović

Završen je prvi dio prvenstva u Ligi 12 za košarkaše u našoj zemlji. Ekipa Sparsa iz Sarajeva ubjedljivo je okončala ovaj dio prvenstva sa 11 pobjeda iz 11 odigranih utakmica, prvi pratilac im je ekipa Leotara a u vrhu su još Široki i Sloboda.

Nakon 11 kola i polovine sezone, rezimirat ćemo i individualnu statistiku košarkaša prema zvaničnoj statistici košarkaškog saveza BiH.

Najbolji strijelac prvenstva je bek tuzlanske Slobode, 24-godišnji Almir Hasandić je u 10 utakmica imao prosjek od 23.4 poena po utakmici, iza njega su plasirani Antony Watson iz Bosne-Royaj, te Zoran Njegovanović iz HEO i Ivan Opačak iz zeničkog Čelika.

Kada su u pitanju skokovi, najbolji je sada već bivši centar sarajevske Bosne, Marko Dujković, koji je u 10 utakmica imao prosjek od 8.4 skoka po susretu. Iza njega su plasirani Ashar Dedić iz Čelika, Ramo Rizvić iz Kaknja, te Josip Bilinovac iz Širokog.

Najbolji asistent nakon 11 odigranih kola je Nenad Đurđević iz ekipe Varda, koji je bilježio 5.4 asistencije po utakmici. U stopu ga prate Aleksej Nikolić iz Sparsa, Vedran Princ iz Zrinjskog, te Toni Katić iz Širokog.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju blokade, tu je superioran Marko Dujković 226 cm visoki centar, koji je bilježio 2,6 blokada po utakmici.  Iza njega su Novak Popović iz Kaknja, te Ratko Petrić iz Slobode.

Gledajući cjelokupnu statistiku MVP prvog dijela prvenstva je sjajni Almir Hasandić iz tuzlanske Slobode, koji je u 10 utakmica ove sezone imao prosjek od 23.4 poena, 2.4 skoka, 2.1 asistencije, uz valorizaciju 20.9 što mu je bilo dovoljno da postane najbolji igrač prvenstva u ovom trenutku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.