HEO deklasirao Bratunac

Prva muška liga RS

HEO deklasirao Bratunac

D. Vejo
Teme:

Košarkaši HEO-a večeras su u zaostalom 11. kolu Prve muške lige Republike Srpske uvjerljivo slavili na gostovanju kod ekipe Bratunca rezultatom 56:83, po četvrtinama je bilo 19:23, 14:20, 15:20 i 8:20.

Gosti iz Bileće bili su raspoloženi tokom cijelog susreta. U prvoj četvrtini, Bilećani su se malo namučili. Igrao se praktično poen za poen sve do rezultata 16:17, kada se gosti odvajaju te prvi dio rješavaju u svoju korist.

Druga dionica susreta donijela je ponovo bolju igru ekipe HEO. Raspucani su bili Ivković i Vuković, a pratio ih je Savić. Na odmor, odlazi se sa prednošću gostiju od 10 poena razlike (33:43).

U istom ritmu HEO je nastavio i nakon predaha, treću četvrtinu rješavaju u svoju korist te tako meč polako privode kraju. 

Posljednji period donio je apsolutnu dominaciju Bilećana koji sa velikih 8:20, ostvaraju novi trijumf.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Kovačević sa 19 poena, dok je to u redovima Bilećana bio Vuković sa 12 datih koševa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi