Heo odustao od nastupa u Prvoj ligi RS

Heo odustao od nastupa u Prvoj ligi RS

D. Rakanović
Teme:

Košarkaški klub Heo iz Bileće odustao je od takmičenja u Prvoj ligi RS-a u predstojećoj sezoni. Ovu inforamciju potvrdio je trener Bilećana Boris Jokanović. 

"Nažalost, Heo ove sezone se neće takmičiti u Prvoj ligi RS-a jer nismo uspjeli skupiti novčana sredstva za takmičenje u prvenstvu. Zbog teške finansijske situacije nismo ni počinjali sa pripremama seniora, iako smo imali više nego dovoljan broj domaćih igrača. Heo nastavlja sa radom sa mlađim selekcijama, pokušaćemo igrati sa juniorima Drugu ligu RS-a", rekao je za SportSport.ba Jokanović i dodao: 

"Odustajanje predstavlja veliku štetu za grad, klub i publiku koji vole košarku, pogotovo jer smo bili jedan od rijetkih klubova koji imaju veliki broj domaćih igrača i domaći stručni štab". 

Podsjetimo, Igman iz Istočne Ilidže je takođe odustao od takmičenja, a umjesto ove dvije ekipe u Prvoj ligi RS-a trebale bi učestvovati Rudar 2015 iz Ugljevika i Bratunac. 

Generalni sekretar KS RS Dragan Ćazić rekao da će sutra na sjednici Izvršnog odbora KS RS biti donesena zvanična odluka o učesnicima i propozicijama takmičenja u predstojećoj sezoni Prve lige RS-a. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi