HKK Zrinjski: Nećemo igrati ako sudi Pehar
Sudijska trojka u Mostaru

HKK Zrinjski: Nećemo igrati ako sudi Pehar

M. Maksimović

Dva dana nakon završetka završnog turnira KUpa BIH, oglasila se uprava  mostarskog kluba saopštenjem u kojem između ostalog stoji: ''Naš klub više nikada i nigdje neće odigrati bilo kakvu utakmicu, u Mostaru i negdje drugo ako među službenim osobama bude Dražen Pehar.''

Nakon svega ono što se dešavalo po završetku utakmice Zrinjski - Široki u polufinalu Kupa BiH, oglasila se uprava mostarskog kluba saopštenjem u kojem između ostalog stoji:

 - Tko štiti čovjeka (Dražena Pehara)  koji nije u stanju položiti sudijske testove,  bez unaprijed dobivenih pitanja. Kažu "incidentan"... I tako godinama. Svi znaju da je Dražen Pehar nedorastao poslu koji mu se povjerava, svi osim njegovih mentora koje nije briga  što se on u vlastitoj promociji izdiže iznad klubova, igrača, iznad same košarke. HHK  Zrinjski je uložio velike napore da organizuje jedan festival košarke i sve je to uništo čovjek kojem bi trajno trebalo udaljiti  sa košarkaških terena, za bolje sutra naše košarke. Brutalno je zgažen sav naš trud, ogroman napor naših igrača, poniženi su navijače  čiju je navalu opravdane srdžbe teško bilo zaustaviti. Samo mi iz Zrinjskog znamo koliko je to bilo teško.

Prije samo nekoliko sedmica, Igokea je na istom mjestu slavila u posljednjim sekunda ali su njeni igrači kao i sudije ispračeni aplauzom, jer su nas pobjedili zasluženo, čisto i pošteno. Publiku ne možeš prevariti.  U polufinalu protiv Širokog je bilo jasno od prve minute kako će sve na kraju završiti.

Da budemo precizni: Naš klub više nikada i nigdje neće odigrati bilo kakvu utakmicu, u Mostaru i negdje drugo ako među službenim osobama bude Dražen Pehar. Ni pod koju cijenu. Njemu treba pomoć  druge vrste, za takve ljude postoje institucije,  poput Vrapča i Jagomira.

Gospodo iz Saveza, budete li dalje trpili '' nestašluke'' suca  kojem se tepa da je incidentan, ali i njemu sličnih, pretvorit će te lkošarku u ružnu inačicu nogometa u BiH, gdje su sudije već duže vremena sami sebi svrha. 

U konačnici pilate granu na kojoj sjedite. Najgore od svega je što se ranije znalo kako će ova utakmica završiti, ali se nije ništa učinilo kako bi se to spriječilo. Sa druge strane mlade sudije poput Denisa Ćoriča i Asmira Kajana ne mogu dobiti  priliku pored majistora kakav je Pehar - između ostalog stoji u ovom saopštenju HKK Zrinjski.

Podsjetimo da su tokom proteklih godina pisma istoga sastava, sa istim glavnim akterom pisana i u Tuzli i Sarajevu, tj. Slobodi i Bosni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.